Google Groups

Google Discussiegroepen Help

GOOGLE DISCUSSIEGROEPENHELPFORUM

Een groep zoeken en lid worden van een groep

Je kunt lid worden van een Google Discussiegroep om te discussiëren over een onderwerp of om te communiceren met je team, organisatie, klas of andere groep. Bepaalde groepen verlenen meteen een lidmaatschap, maar voor andere groepen moet je dit eerst aanvragen.

Lid worden van een groep

 1. Log in bij Google Discussiegroepen. Meer informatie over hoe je lid wordt van een groep als je geen Google-account hebt.
 2. Voer in het vak boven aan het scherm een onderwerp in, zoals 'koken' of 'voetbal'. Als je op basis van de categorie of regio door de groepen wilt browsen, klik je op Bladeren in alle groepen. Afhankelijk van waar je op zoekt, wordt er mogelijk een lijst met groepen weergegeven, gevolgd door een lijst met berichten.
  • Optioneel: Als een groep open is en je op de groepsnaam klikt, kun je de berichten lezen die door de leden zijn verzonden.
 3. Als je lid wilt worden van een groep, klik je op Lid worden van groep of Aanmelden om lid te worden van de groep. Als je alleen op uitnodiging lid kunt worden van een groep, kun je een verzoek voor een uitnodiging indienen door op Contact opnemen met eigenaar te klikken.

Nadat je lid bent geworden van de groep, ontvang je een bevestigingsbericht via e-mail. Als je een verzoek hebt ingediend of contact met de eigenaar hebt opgenomen, betekent dit dat je aanvraag moet worden goedgekeurd.

Je instellingen en weergavenaam wijzigen

Je kunt je weergavenaam, foto en e-mailadres wijzigen, en instellen hoe vaak je e-mail van de groep ontvangt.

 1. Log in bij Google Discussiegroepen.
 2. Klik op Mijn groepen.
 3. Kies een groep.
 4. Klik in de rechterbovenhoek op Lidmaatschaps- en e-mailinstellingen.
 5. Kies je instellingen.
 6. Klik op Opslaan.

Lid worden van een Google-discussiegroep zonder een Gmail-adres

Als je geen Google-account hebt, kun je altijd nog:

 • Berichten in openbare groepen lezen
 • Berichten in openbare groepen zoeken
 • Berichten via het webforum in openbare groepen plaatsen

Voor de volgende activiteiten heb je echter een Google-account nodig:

 • Maken en beheren van een groep
 • Lid worden van een groep
 • Plaatsen van berichten in privégroepen waaraan je bent toegevoegd
 • Lezen van berichten in een beperkte groep

Als je deze functies in Google Discussiegroepen wilt gebruiken, kun je een Google-account maken zonder dat je je e-mailadres hoeft te wijzigen.

Je kunt ook een niet-Gmail-adres aan een bestaand Google-account linken. Het gelinkte e-mailadres kan worden ingesteld als eigenaar of beheerder. Meer informatie over inloggen op je Google-account met een ander e-mailadres.